תיאור הפרויקט:
- פגישה ראשונית וסיור במפעל ובחדר המדחסים, על מנת לאסוף נתונים רלוונטיים על העבודה של המפעל והמדחסים, לאפיין את הצורך ואת פוטנציאל החיסכון הקיים.
- ביצוע חישובים ואפיון מעמיק לצרכי האוויר המפעלי, אפיון של המצב הקיים וצורת העבודה של מערכת האוויר הנוכחית, בחירת מוצרים מתאימים בעלי יעילות אנרגטית גבוהה, אפיון של כלל רכיבי חדר המדחסים והכנה של אפשרויות שדרוג על מנת להוריד את בזבוז האנרגיה תוך שיפור המצב התפעולי של החדר.
- הכנת הצעת מחיר רלוונטית, הכנת מסמכים מצורפים כגון חישוב עלויות ייצור אוויר כיום, חישוב עלויות אוויר לאחר שדרוג כולל תשקיף החזר השקעה.
- קבלת הזמנה מהלקוח ותחילת עבודה על תוכנית עבודה להתקנה וכיול צורת העבודה של מערכת האוויר החדשה.
סיכום:
בפרויקט זה הגעתי ללקוח במטרה אחרת לחלוטין משדרוג מערכת האוויר, אך לאחר שעשינו סיור וראיתי את כמות האוויר הדחוס בא משתמשים במפעל ביקשתי סיור בחדר המדחסים, בחדר המדחסים ראיתי שישה מדחסים בורגיים 50 כ"ס כל אחד, כל המדחסים מהירות קבועה, שהיתי בחדר וראיתי את צורת העבודה, מיד הבנתי כי מדובר בחדר בעל פוטנציאל גבוהה לחיסכון באנרגיה.
אספתי את כל הנתונים הרלוונטיים והכנתי אומדן עלות אנרגיה נוכחית אל מול תשקיף חיסכון והחזר השקעה לאחר השדרוג עליו המלצתי.
במערכת האוויר לפני השדרוג עבדו בין שניים לארבעה מדחסים, כאשר חלק מהמדחסים עבדו בין מצב דחיסה לסרק, הדבר מעיד על אנרגיה מבוזבזת אשר ניתן לחסוך ע"י שימוש במדחס בעל משנה מהירות אשר יתאים את תפוקתו לצריכת האוויר.
ביצענו שדרוג מקיף לחדר המדחסים, הוצאנו 4 מדחסים ישנים ובמקומם התקנו שני מדחסים בורגיים מדגם ELFD100HP בעלי מנוע חשמלי מגנט קבוע ומשנה מהירות, המדחסים תוצרת אל-אב מדחסים ומיוצרים בישראל.
בנוסף לשדרוג המדחסים ביצענו החלפה של 4 מסנני קו למסננים מסדר EF, כמו כן שדרגנו את כל מערך הניקוזים בחדר אשר היה מורכב מ 8 מנקזי מים מפוקדי טיימר אשר מבזבזים אנרגיה רבה, התקנו 4 מנקזים חכמים אלקטרוניים ו 4 מנקזים מכניים, כלל המנקזים החדשים פורקים נוזלים בלבד ללא אוויר ובכך חוסכים באנרגיה מבוזבזת.
צריכת האנרגיה של חדר המדחסים לפני השדרוג היתה כ – 612,000 *קוט"ש / **244,800 ₪ בשנה.
הערכת החיסכון אשר הוגשה ללקוח היא חיסכון של בין 216,000 לכ – 250,000 קוט"ש בשנה / 86,400 ₪ לכ- 100,000 ₪ בשנה.
כבר בשבועות הראשונים הממוצע של צריכת אנרגיה ירד בפועל בכ – 30 קוט"ש, הדבר מצביע על חיסכון שנתי ממוצע של לפחות כ 240,000 קוט"ש / כ- 96,000 ₪.
*קוט"ש = קילו וואט שעה.
**החיסכון בכסף חושב לפי עלות החשמל של הלקוח 40 אג' לקוט"ש (נתון לשינוי בין לקוח ללקוח).